Addendum blogpost ‘Versterkte screening douanepersoneel’

Addendum

Wetsvoorstel aangenomen door Tweede Kamer

Het wetsvoorstel VOG-politiegegevens is op 17 december 2020 door de Tweede Kamer aangenomen. De bespreking door de Eerste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid staat gepland op 12 januari 2021.

Artikel 35a Wet Justitiële en strafvorderlijke gegevens

In de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens is artikel 35a ingevoegd om in bepaalde gevallen weigering van afgifte van een VOG op basis van politiegegevens mogelijk te maken. In aanmerking komen functies met een bevoegdheid om geweld te gebruiken, openbare orde- en veiligheidsfuncties met toegang tot gevoelige informatie of functies met integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. De aanwijzing van de functies gebeurt bij ministeriële regeling.

Bronnen

https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/35355_in_bepaalde_gevallen

https://babsrechtblog.com/2020/10/25/versterkte-screening-douanepersoneel/

Gepubliceerd door Babita Bissumbhar

Welkom op mijn website. Ik ben Babita Bissumbhar. Ik ben juriste en docente NT2. Ik schrijf in mijn blogs over onderwerpen waar mensen in mijn omgeving over praten. In 'Blog 1 Nederland' bespreek ik ontwikkelingen en zaken, veelal uit, maar niet beperkt tot het bestuursrecht. In 'Blog 2 Primary school language' schrijf ik, op verzoek in het Engels, in welke talen er gedoceerd wordt in het primair onderwijs in het buitenland. Ik hoop dat de blogs voor jou als lezer informatief zijn. Wil je een deel van de tekst overnemen, vraag dan eerst mijn toestemming. Heb je behoefte aan juridisch advies? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: